نگاهی به زندگی و آثار اشتفان تسوایگ، نویسندۀ اتریشی
نگاهی به زندگی و آثار اشتفان تسوایگ، نویسندۀ اتریشی
کلیات
نام کامل: اشتفان تسوایگ (سوایگ)
تولد: 1881، وین، اتریش
وفات: 1942
ژانر: رمان، نمایشنامه زیستنگاری
الگوها: بالزاک، لئو تولستوی، هوگو فون هوفمانستال، گوته، داستویفسکی، استاندال، آرتور شنیتسلر، زیگموند فروید، راینر ماریا ریلکه
معرفی اشتفان تسوایگ
اشتفان تسوایگ، ادیب اتریشی، در دهههای 1920 و 1930 جزء مشهورترین نویسندگان دنیا بهخصوص در آمریکا و اروپا بود و نوشتههای او در حوزۀ رمان، نمایشنامه و زیستنگاری خوانندگان زیادی داشت. از مشهورترین آثار او میتوان به «بیقراری دل» (فرار به جنگ)، «نامه از زنی ناشناس» و «داستان شطرنج» (حدیث شطرنج) نام برد.
تسوایگ در اتریش، فرانسه و آلمان به تحصیل پرداخت تا اینکه در سال 1913 در سالتسبورگ اقامت یافت. در سال 1934، نازیها او را تبعیدند و چنین بود که به انگلستان رفت و بعد در سال 1940 پس از اقامتی کوتاه در نیویورک، به برزیل رفت. او که از محیط جدید زندگیاش چیزی جز بیکسی و سرخوردگی نصیبش نشد، به همراه همسر دومش خودکشی کرد.

علاقۀ تسوایگ به روانشناسی و آموزههای زیگموند فروید، مهمترین ویژگی آثار او یعنی بازنمایی ظریف شخصیتها را شکل داد. تسوایگ جستارهای زیادی هم دربارۀ بالزاک، چارلز دیکنز، داستایفسکی، فریدریش هولدرلین و بسیاری از نویسندگان دیگر هم نوشته بود. کتابی که تسوایگ را به شهرت رساند، «لحظات سرنوشتساز تاریخ» بود که به پنج رویداد تاریخی میپرداخت. تسوایگ علاوه بر نوشتههایش خودش، آثار زیادی از بودلر، پل ورلن و امیل وراران فرانسوی نیز ترجمه کرده بود.
از جدیدترین تأثیرات او میتوان به نقش مهم آثار او در خلق فیلم «هتل بزرگ بوداپست» (محصول 2014) اشاره کرد. فیلم «اشتفان تسوایگ: وداع با اروپا» (محصول 2016) نیز بر اساس داستان آوارگیهای او در آمریکای جنوبی و شمالی میپردازد.

آثار برجسته
– داستان شطرنج (Schachnovelle)
– شب شگفتیها و داستانهای دیگر (Phantastische Nacht und andere Erzählungen)
– نامه از زن ناشناس (Brief einer Unbekannten)
– آموک (Amok)
– جهان دیروز (Die Welt von Gestern: Erinnerungen eines Europäers)
– بیقراری دل یا فرار از جنگ (Ungeduld des Herzens)
اگر هریک از آثار اشتفان سوایگ را خواندهاید یا نظری دربارۀ او دارید، با ما در میان بگذارید.